iFixit haalt Xbox One uit elkaar

Door , bron: iFixit


Eerder deze maand werd de Sony Playstation 4 al uit elkaar gehaald. Deze keer is het de beurt aan de Xbox One van Microsoft, iFixit haalde de console uit elkaar en beoordeelde de repareerbaarheid.

Het bedrijf begon met het verwijderen van de plastic behuizing. Hierna is een printplaat met de nodige componenten te zien die zorgt voor draadloze connectiviteit, denk bijvoorbeeld aan dual-band 802.11ac. Ook is een luidsprekertje te zien wat vrij ongebruikelijk is bij consoles. Na het verwijderen van acht T9 torx-schroeven, waren de daadwerkelijke componenten beter te zien.

Een positief punt is de repareerbaarheid van de Blu-ray speler; deze is namelijk makkelijk te demonteren en is aangesloten middels een welbekende SATA-connector. Een ander punt is de ingebouwde harde schijf. De 500GB-variant van de Samsung Spinpoint M8 3 Gb/s is gemakkelijk los te halen en te vervangen. Helaas ben je dan wel de garantie kwijt. De chip met een AMD octa-core ‘Jaguar’ CPU en een AMD Radeon GPU wordt koel gehouden door een koeler met een 112 mm ventilator. Verder is onder andere 8 GB eMMC NAND-flashgeheugen aanwezig en 8 GB DDR3-werkgeheugen.

De Xbox One haalt onder de streep een acht voor repareerbaarheid. De mensen van iFixit vonden het ontbreken van lijm zeer positief. Een ander positief punt is het beperkt aantal hulpmiddelen dat nodig is om de Xbox One open te maken. Het feit dat de garantie vervalt als je de harddisk wil vervangen, is volgens iFixit een minpunt.

Klik hier voor de complete fotoserie bij iFixit.


In dit nieuwsbericht besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Microsoft Xbox One 500GB

500 GB

Specificaties Prijzen

395,00 €

gem. 395,00 €
1 shop, 1x voorraad

Samsung Spinpoint M8 500GB

Harddisk, 500 GB, 5400 rpm, Serial ATA 300, 300 MB/s, 145 MB/s, 2.5 inch

Specificaties

Sony PlayStation 4 500GB Black

500 GB

Specificaties

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*