SteelSeries komt met draadloze Sensei gamingmuis

12 reacties

In het najaar van 2011 lanceerde SteelSeries de Sensei, een laser gamingmuis met een symmetrische vorm. Een tijdje later vond hij tevens de weg naar ons testlab, een review van de muis kun je hier teruglezen. Nu komt de Deense fabrikant met een nieuwe variant van deze muis die in dit geval van zijn staart wordt ontdaan; de Sensei Wireless.

De Sensei Wireless maakt draadloos verbinding met een polling rate van 1000 Hz, hiermee zou de responsetijd beperkt moeten blijven tot 1 milliseconde. Onder de kap is een Avago ADNS-9800 lasersensor aanwezig met een maximale resolutie van 8200 DPI. Middels softwarematige interpolatie kan dit worden verdubbeld, dit zal de prestaties echter niet ten goede komen. De muisknoppen maken gebruik van dezelfde zogenaamde 'SteelSeries switches' als de Rival, deze moeten garant staan voor 30 miljoen clicks. In totaal zijn er acht programmeerbare knoppen aanwezig.

De muis heeft net als de bekabelde variant een symmetrische vorm en is dus geschikt voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers. Hij heeft een mat zwarte 'soft-touch' afwerking met aluminium accenten. Ook het oplaadstation is in het aluminium uitgevoerd. Deze wordt aangesloten middels een uitneembare kabel die tevens op de muis aan te sluiten is, op die manier kan hij ook bedraad gebruikt worden. De kabel heeft een gevlochten afwerking.

Wanneer de muis draadloos gebruikt wordt kan hij middels de meegeleverde software in verschillende standen worden gezet. In de 'balanced mode' zou de muis het 16 uur uithouden op één acculading, in de 'battery save mode' zou dit worden verlengd tot 20 uur. Net als bij originele Sensei is ook op het nieuwe model verlichting terug te vinden. Op zowel de muis als het laadstation beschikken hierover en er is wederom de keuze uit 16,8 miljoen verschillende kleuren.

Over prijs en beschikbaarheid is tot op heden niets bekend.

 

Bron: SteelSeries


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
SteelSeries Sensei

SteelSeries Sensei

  • Laser
  • 5700 dpi
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*