CES: ARM toont OpenCL H.265/HEVC decoder

5 reacties

ARM heeft tijdens de CES ook een duit in het zakje gedaan als we het hebben over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie. Dit keer ging het niet om een nieuwe chip of een ander hardware matige aanpassing, maar om een efficiënte HEVC/H.265 decoder. Hiermee moet het mogelijk zijn om met slechts een beperkte CPU- en GPU-belasting een full HD HEVC gecodeerd bestand af te spelen.

De decoder is geprogrammeerd met behulp van ARM NEON instructies en OpenCL-code, wat dit in de toekomst mogelijk zeer interessant zou kunnen maken voor Smartphones. De codec is door de firma Ittiam gebouwd en op de CES zagen we deze gedecodeerd worden in actie in combinatie met een referentieplatform met dezelfde Samsung Exynos chip als aanwezig is in de Samsungs Chromebook. Het gaat hierbij om de Samsung Exynos 5250 welke bestaat uit twee Cortex-A15 kernen geklokt op 1,7 GHz. Het grafische gedeelte van deze SoC bestaat uit een ARM Mali-T604 die uit vier GPU kernen kan bevatten.

Helaas wilde ARM geen exacte cijfers geven over de CPU- en GPU-belasting tijdens het afspelen van het Full HD HEVC bestand. Als de claim van ARM in ieder geval in de buurt komt van de werkelijkheid zou dit een bijzonder gegeven zijn. Zelfs een Intel Core i3/i5 processor kan het moeilijk hebben van een Full HD HEVC bestand bij gebruik van een normale software codec.

De testopstelling van ARM waarmee de HEVC/H.265 decoder getoond is, waardoor ...


... het volgende beeld te zien is in Full HD.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*