CES: Kingston en Adata tonen PCI-Express SSD gebaseerd op LSI SandForce SF3700

19 reacties

Zowel Kingston als Adata heeft op de CES in Las Vegas een werkend exemplaar getoond van een PCI-Express SSD gebaseerd op de nieuwe LSI SandForce SF3700 controller. Het gaat om een PCIe x4 reference sample van LSI, al had Kingston er wel al een mooie metalen cover voor gemaakt. Kingston toonde trouwens ook een mockup van een SATA-versie van een SF3700 SSD in 2,5" formaat.

De firmware van de controller schijnt nog in een zeer vroeg stadium te zijn: Kingston en Adata wisten te melden dat het vermoedelijk nog wel zes maanden duurt voordat er producten met de SF3700 op de markt komen. De schijven werken nu nog in AHCI-modus, maar de chip is ook geschikt voor NVM Express, een standaard voor PCI-Express SSD's die de parallelle aanstuurmogelijkheden van het flashgeheugen beter benut. Zodra daar de firmware en drivers voor beschikbaar zijn, zullen de prestaties nog verder toenemen. Kingston geeft daarbij de garantie dat je de kaart later ook met NVMe kunt gebruiken, als je deze op een eerder tijdstip koopt.

Bij de demonstratie van Kingston werd een leessnelheid van 1807 MB/s behaald. Een LSI-engineer die bij Adata aanwezig was, wist daarnaast te vertellen dat de controller uiteindelijk zo'n 150.000 4k random read iops moet kunnen halen met oncomprimeerbare data. 

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*