Binnenkort de AMD Radeon R7 250X te koop

9 reacties

De review van de Radeon R7 250 is alweer afkomstig van 16 december 2013. Hierin valt onder andere te lezen dat deze Radeon videochip gebasseerd is op de bestaande Oland GPU en volgens de Graphics Core Next architectuur van AMD werkt. We moesten echter concluderen dat de Radeon R7 250 vaak op het kantelpunt van wel en niet speelbaar balanceert op Full HD met medium instellingen. In een review van de Radeon R7 260, een dag later, trokken we een andere conclusie, namelijk dat bijna alle moderne games met medium instellingen in Full HD gespeeld kunnen worden. AMD lijkt het gat tussen deze twee kaarten te groot te vinden want het lijkt erop dat er een Radeon R7 250X gelanceerd zal worden.

Alhoewel er verder weinig bekend is over de precieze specificaties is het wel bekend dat er modellen komen met 1 GB geheugen en 2 GB geheugen met een 128-bit interface. Het is niet helemaal duidelijk of de R7 250X ook de Oland GPU zal gebruiken of toch de Bonaire GPU van de R7 260. Dit laatste zou dan wel direct een trendbreuk betekenen voor AMD, omdat het tot nu toe zo is dat elk model met X en zonder X dezelfde GPU bevatten. In een aantal Europese winkels zijn er al modellen van Sapphire, XFX en ASUS gevonden. Het model van Sapphire heeft hierbij een dubbel slots koeler meegekregen met een HDMI-, Displayport- en DVI-aansluiting. Een enkele 6-pins PEG-kabel zou de 250X van stroom moeten voorzien. Bij het model van ASUS is een VGA-, HDMI- en DVI-aansluiting terug te vinden. Helaas zijn er van het XFX model nog geen foto's en is er ook niet bekend welke aansluitingen hierop aanwezig zouden zijn.

De modellen zijn te vinden voor ongeveer 90 euro, waarmee ze dicht in de beurt van de eerder genoemde Radeon R7 260 komen. Een precieze leverdatum is helaas ook nog niet bekend.

De Sapphire Radeon R7 250X ...


... en de ASUS Radeon R7 250X (afbeeldingen afkomstig van Videocardz)

Bron: Videocardz.com

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*