iOS 7.1 geeft iPhone 4 snelheidsboost

Door , bron: Arstechnica


Zoals veel Apple-gebruikers waarschijnlijk reeds weten, heeft Apple deze week een update beschikbaar gesteld voor zijn mobiele iOS-apparaten. Deze update vernieuwd iOS naar versie 7.1 en zou vooral voor gebruikers van de zeer populaire iPhone 4 'merkbaar' zijn, aangezien de soepelheid en snelheid verbeterd zouden zijn.

Met iOS geïnstalleerd, zou de oude maar gouden iPhone 4 van Apple zowel sneller als soepeler functioneren. Naar verluidt zou de iPhone 4 sinds de introductie van versie 7.0 van iOS te maken hebben gehad met 'lag' en haperingen. Volgens Apple zou elke goed functionerende iPhone 4 na de nieuwe update weer soepel moeten functioneren. ArsTechnica nam de proef op de som en heeft iOS 7.1 getest met een iPhone 4 en de resultaten vergeleken met versies 7.0 en 6.1.3 van het mobiele besturingssysteem van Apple. Zo werd de opstarttijd van een aantal veelgebruikte applicaties gemeten.

Doordat diverse animaties eenvoudiger en korter zouden zijn gemaakt, zou het Apple inderdaad gelukt zijn om de iPhone een 'boost' te geven wat betreft soepelheid en snelheid. Het niveau van het oudere iOS 6.1.3 wordt echter niet gehaald, wat toch lijkt aan te geven dat de hardware van de iPhone 4 aan zijn grenzen zit.

De resultaten van ArsTechnica


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*