[Pro] Trendnet access point voor buiten met 8 km bereik

8 reacties

Trendnet heeft de TEW-738APBO aangekondigd, een speciaal draadloos toegangspunt voor gebruik buiten. De 738APBO bevat een 10 dBi richtantenne waarmee een N300 netwerk met snelheden tot 300 Mbit/s aangelegd kan worden. De richtantenne zorgt er niet voor zoals bij een normale router dat rondom het apparaat een draadloos netwerk wordt uitgezonden, maar dat het toegangspunt met een ander toegangspunt op afstand verbonden kan worden, bijvoorbeeld tussen gebouwen. De maximale afstand bedraagt 8 km als er geen bomen of gebouwen in de weg staan. 

De TEW-738APBO zelf komt in een aluminium behuizing met IP67-certificering, oftewel volledig weerbestendig. Bij de set wordt materiaal meegeleverd om het toegangspunt aan een paal of een muur te bevestigen. Het apparaat zelf kan met een netwerkkabel worden aangesloten op bijvoorbeeld een router of netwerkswitch. Een aparte stroomkabel is niet nodig aangezien ook Power-over-Ethernet wordt ondersteund. 

Trendnet zal de TEW-738APBO leveren met drie jaar garantie vanaf juli. De adviesprijs bedraagt € 299. 

De werking van de TEW-738APBO is vergelijkbaar met die van de TEW-676APBO met 12 dBi antenne en wordt gebruikt om een netwerk te delen tussen gebouwen op langere afstand.  

Bron: Trendnet

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*