Google gaat Nexus-smartphone verkopen voor $99?

14 reacties

De populaire Nexus-serie van Google bevat al enige jaren interessante smartphones en tablets in het middensegment voor een beperkte prijs. Google heeft niet als primaire doel om winst te maken met de verkoop van Nexus-apparaten en door het besturingssysteem zoveel mogelijk onaangepast te laten zijn de Nexus-apparaten altijd verzekerder van snelle updates. 

Volgens geruchten die in het leven zijn geholpen door Mediatek zou Google plannen hebben om de Nexus-apparaten nog een stap interessanter te maken. De geruchten spreken over een smartphone rond het 100 US Dollar prijspunt die in de Nexus-serie gelanceerd zou moeten worden. Deze goedkope smartphone komt dan weliswaar niet mee met met middensegment of de hoogste regionen van de smartphonemarkt, maar kost dan ook maar een fractie van de prijs die voor andere smartphones neergelegd mag worden. Voor hoofdzakelijk bellen en het bekijken van e-mail en social media is immers geen snelle hardware nodig en weet Google wellicht een grote doelgroep te interesseren voor een goedkope Nexus-smartphone. 

De $100-Nexus zou niet alleen een alternatief zijn voor gebruikers die niet zo veeleisend zijn, maar ook in opkomende markten zou een goedkopere Nexus-smartphone welkom zijn. Onbekend is wanneer Google volgens de geruchten de goedkopere Nexus op de markt wil brengen. 

De onlangs gelanceerde Nexus 5 bood al veel hardware voor een aantrekkelijke prijs. 

Bron: Legitreviews

« Vorig bericht Volgend bericht »
0