Brein achter "Sphinx" tablet dock is Raspberry Pi module

14 reacties

Dat Kickstarter projecten kunnen leiden tot mooie producten is ondertussen al bekend en nu Kickstarter ook voor Nederlandse projecten te gebruiken is doet het Nederlandse Dock2Office ook een poging om via deze weg voldoende geld binnen te halen. Over het betreffende product berichtten we reeds op 7 april. Het product dat hiermee gepromoot wordt is een slimme tabblad dock met de naam: The Sphinx. Nu is echter bekend geworden dat de Sphinx hierbij aangestuurd wordt door een Raspberry Pi Compute module.

Door een aantal patenten en samenwerkingen biedt de Sphinx de mogelijkheid om eenvoudig vanuit de tablet te werken op een desktop. Hiervoor is er wel een desktop nodig die ergens anders draait en verbonden is met het internet. Het principe is dat de tablet in de Sphinx geplaatst wordt, en dat er vervolgens een virtuele desktop omgeving gaat draaien op de tablet die door de desktop computer gehost wordt. De dock is zo gemaakt dat juist een muis en toetsenbord gebruikt kunnen worden op elk apparaat. Dit laatste is mogelijk doordat de bewegingen van de muis en de toets combinaties van een toetsenbord verstuurd worden naar servers van Dock2Office en deze zal vervolgens richting de desktop PC de bewegingen sturen. Een voorbeeld die Dock2Office geeft voor het gebruik van de Sphinx is om in een thuissituatie op een eenvoudige manier meerdere werksystemen beschikbaar te krijgen. Hierbij heb je, naast de Sphinx, natuurlijk wel een desktop computer en tablets nodig. 

Zoals gezegd is nu bekend geworden dat het brein achter het product van Dock2Office een Raspberry Pi Module is. Hierdoor zou mogelijk de dock ook nog als Raspberry Pi computer gebruikt kunnen worden in samenwerking met een tablet scherm. De Sphinx heeft een viertal USB-aansluitingen en een bedrade internet verbinding. Hiernaast is er voor de doe-het-zelver de mogelijkheid om de aanvullende aansluitingen die de Raspberry Pi Compute Module heeft beschikbaar te krijgen door via het Kickstarter project zowel de raspberry Pi Compute Module en de dock-behuizing aan te schaffen. De verschillende aansluitingen op de Raspberry Pi module blijven bewaard en worden in zijn geheel in de Sphinx verwerkt.

De Sphinx is via Kickstarter vanaf 145 dollar te koop, waarna de levering van deze "slimme" vanaf december 2014 op gang zou moeten komen. In onderstaande filmpje wordt de Sphinx getoond.

De Sphinx zoals door Dock2Office getoond

Bronnen: Dock2Office, Kickstarter

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*