[Pro] Twee nieuwe kleurkritische 27 inch Eizo-monitoren.

5 reacties

Eind vorig jaar gaven we al een blik op de Eizo ColorEdge CG277. We hebben van Eizo nu het persbericht gekregen dat deze monitor daadwerkelijk geïntroduceerd is. Hiernaast is er nog een 27 inch ColorEdge monitor geïntroduceerd, namelijk de EIZO ColorEdge CX271. Beide monitoren moeten een erg precieze weergave van kleuren tonen en hebben ook het een en ander ingebouwd om deze kleuren ook voor het gebruik optimaal te kalibreren.

Beide monitoren beschikken over een WideGamut-IPS-LCD paneel waarbij een beeldverhouding van 2560x1440 gehanteerd wordt. Hiermee zou 99% van de Adobe-RGB-kleurruimte gereproduceerd kunnen worden aldus Eizo. De ColorEdge CG277 heeft een geïntegreerd meetinstrument voor automatische kalibratie van de kleuren. Deze monitor is aldus Eizo dan ook uitermate geschikt voor professionele gebruikers die zich onder andere bezig houden met digitale fotografie of videobewerking. De ColorEdge CX271 is een model dat een doelgroep van fotografen en ontwerpers aan moet spreken waarbij deze zowel voor de privésfeer als professioneel te gebruiken zou zijn aldus Eizo. Hierin is ook een meetinstrument ingebouwd, maar deze zorgt ervoor dat er automatisch correctie van de kleuren optreed zodat deze na handmatige kalibratie gelijk blijven. De monitoren moeten aldus Eizo vooral overtuigen bij donkere kleuren.

Beide monitoren worden geleverd met de kalibratiesoftware ColorNavigator van Eizo waarmee normwaarden voor helderheid, gamma en witpunt vastgelegd kunnen worden. Een speciaal circuit, de Digital Uniformity Equalizer moet er aldus Eizo voor zorgen dat de kleurverschillen tot minder dan drie Delta-E punten gereduceerd worden. Een contrast van 1000:1 en een helderheid van 300 cd/m2 zouden verdere eigenschappen van de monitoren zijn. Beide monitoren beschikken over een Displayport, HDMI-poort en DVI-D-ingang. De garantie op beide monitoren bedraagt vijf jaar. Dat beide monitoren, in ieder geval deels, op de zakelijke markt gericht zijn blijkt ook wel uit de prijs. De CG277 is via de website van Eizo te koop voor 2328 euro en de CX271 kost een iets meer bescheiden 1463 euro.

De Eizo ColorEdge CX271

Bron: Eizo

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*