[Computex] Corsair kondigt invoerapparatuur met RGB-leds aan

12 reacties

Vorig jaar zagen we mechanische Cherry MX-switches langskomen die voorzien waren van RGB led-verlichting en waarmee bijna alle denkbare achtergrondkleuren gerealiseerd kunnen worden. Als reactie hierop toonde Corsair tijdens CES zijn eerste K70-toetsenbord die voorzien was van deze toetsen. Nu is de tijd eindelijk rijp om zowel van de bestaande K70 en K95 een variant op de markt te brengen met de RGB-switches. Daarnaast kreeg ook de M65-muis een opfrisbeurt.

Met de nieuwe Cherry MX RGB-switches is het mogelijk om 16,8 miljoen verschillende kleuren weer te geven. De K95 RGB, zoals de nieuwe variant genoemd is, beschikt over rode Cherry MX RGB switches en heeft een zwarte geanodiseerde behuizing. Daarnaast zijn ook 18 programmeerbare 'G-Keys' aanwezig die gezamenlijk 108 verschillen macro's mogelijk maken.

Verder is er ook een RGB-variant van het K70-toetsenbord ontwikkeld. Deze beschikt over dezelfde Cherry MX RGB-switches als de eerder besproken K95 RGB, maar men kan ook kiezen uit een bruine en blauwe variant. De K70 RGB moet het echter wel zonder de verschillende G-Keys stellen, waardoor via deze weg geen macro's ingesteld kunnen worden.

Naast de toetsenborden komt Corsair ook met de M65 RGB Gaming-muis. Deze zal verkrijgbaar zijn in zwart en wit en beschikt over drie verlichte zones. Deze zogenaamde zones zijn voorzien van RGB led-verlichting, waardoor eveneens 16,8 miljoen kleuren gerealiseerd kunnen worden. Hierdoor biedt deze variant van de reguliere M65 net dat klein beetje meer. De sensor van de M65 RGB is een 8200 DPI-variant. Daarnaast is het 'gewichtssysteem' behouden gebleven en is deze muis vergelijkbaar met zijn reguliere broer.

Het K95 RGB-toetsenbord zou in augustus beschikbaar moeten zijn en heeft een adviesprijs van 189,99 USD. De K70 RGB zou, ongeacht de gekozen Cherry-toets, 169,99 USD moeten opbrengen. De variant met de rode toetsen zou reeds in juli verkrijgbaar zijn, terwijl de versies met de blauwe en bruine toetsen pas in augustus het levenslicht zullen zien. De M65 RGB-muis zou 69,99 USD moeten opbrengen en zou ook in augustus beschikbaar moeten zijn.


Besproken producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Silver Award Corsair Vengeance K70 Black

Corsair Vengeance K70 Black

  • Toetsenbord
  • Qwerty
  • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
Corsair Vengeance K70 Black (BE)

Corsair Vengeance K70 Black (BE)

  • Toetsenbord
  • Azerty
Niet verkrijgbaar
Silver Award Corsair Vengeance K95

Corsair Vengeance K95

  • Toetsenbord
  • Qwerty US
  • Mechanisch toetsenbord
Niet verkrijgbaar
Corsair Vengeance M65 Gun Metal Black

Corsair Vengeance M65 Gun Metal Black

  • Laser
  • 8200 dpi
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*