Hardware.Info Prijsvergelijker vanaf nu nóg beter voor Nederlandse én Belgische bezoekers

35 reacties

Het was al enige tijd een vraag die we kregen van onze Belgische bezoekers: kunnen jullie me ook de prijzen tonen van Nederlandse shops die naar België versturen? Vanaf vandaag is het antwoord op die vraag een volmondig: ja, dat kan! Sterker nog, we zijn nog een stap verder gegaan. De Hardware.Info Prijsvergelijker heeft er een interessante internationale optie bijgekregen. Doe er je voordeel mee: in dit bericht lees je er alles over.


De Hardware.Info Prijsvergelijker heeft er sinds vandaag een nieuwe functie bij, waarmee je prijzen kunt toevoegen van buitenlandse shops die verzenden naar jouw land, uiteraard met de juiste verzendkosten er direct bij opgeteld. Belgische Hardware.Info bezoekers kunnen zo bijvoorbeeld kijken of het niet slimmer is om een product in Nederland te kopen, terwijl Nederlanders bijvoorbeeld ook een blik naar de Oosterburen kunnen werpen.

Al sinds jaar en dag bestaat Hardware.Info in een Nederlandse en een Belgische versie, tussen welke je kunt schakelen met de vlaggetjes bovenaan iedere pagina of door nl.hardware.info of juist be.hardware.info in je browser in te tikken. Het grote verschil tussen deze versies is dat we op nl.hardware.info bij alle producten prijzen van Nederlandse shops tonen en op be.hardware.info prijzen van Belgische winkels. Hardware.Info heeft dus al heel wat jaren een specifiek op de Belgische markt gerichte prijsvergelijker.

Echter, terwijl 13,5% van de bezoekers van de Nederlandstalige Hardware.Info uit België komt, gebruikt ongeveer eenvijfde daarvan consequent de Nederlandse versie. Wanneer we die bezoekers vragen naar de reden is die vrijwel altijd hetzelfde: producten zijn bij Nederlandse online shops vaak goedkoper en veel Belgen willen graag zien wat ze zouden kunnen besparen door bij de Noorderburen in te kopen. Toch is een blik op Hardware.Info Nederland, of iedere andere prijsvergelijker, daar niet de ideaal voor, omdat niet alle Nederlandse shops naar België verzenden. Als ze het al doen, is het vaak met hogere verzendkosten, die niet getoond worden op nl.hardware.info.

Om dit op te lossen, hebben we van zoveel mogelijk Nederlandse online shops geïnventariseerd of ze producten ook naar België versturen en zo ja, met welke verzendkosten. Op het prijzentabblad van alle productpagina's vind je vanaf nu een optie Toon buitenlandse shops: wanneer je die aanvinkt, verschijnen (surprise) de buitenlandse shops er tussen, inclusief de juiste internationale verzendkosten meegerekend. Zo weet je in een oogopslag of je je wel of niet iets kan besparen door in het buitenland te kopen en zo ja hoeveel.

Duitsland

Deze optie is er op zowel de Belgische als de Nederlandse versie van de site. Zoals bekend hebben we sinds enige tijd ook een Duitse prijsvergelijker in samenwerking met Hardwareluxx.de, met daarin 86 van de belangrijkste Duitse webshops, waaronder grote namen als Amazon en Caseking. Ook van al die shops hebben we geïnventariseerd of ze naar het buitenland verschepen en zo ja met welke verzendkosten. Uiteraard worden die shops ook aan bezoekers van be.hardware.info getoond als ze de optie voor buitenlandse shops aanvinken, mits deze shops naar België verschepen.

Zelfs als Duitse online shops niet per se over de gehele linie goedkoper zijn dan Nederlandse, kan het handig zijn om over de grens te shoppen, bijvoorbeeld omdat een specifiek product wél goedkoper is, of omdat er in Duitsland wel voorraad is en in Nederland niet. De vernieuwde Hardware.Info Prijsvergelijker zorgt er voor dat je niet langer zelf hoeft uit te dokteren of de lagere prijs opweegt tegen de hogere verzendkosten.

iDeal standaard

Ten slotte hebben we nog één kleine, maar belangrijke aanpassing doorgevoerd. Van verschillende Nederlandse bezoekers hebben we de afgelopen maanden het verzoek gekregen om iDeal als standaard betaalmethode te gebruiken in de Hardware.Info Prijsvergelijker. Dat is vanaf nu het geval. Let er wel op dat shops die geen iDeal ondersteunen hierdoor standaard onderaan in de prijsoverzichten staan. 

Voor België blijft de standaard betaalmethode vooruitbetalen. Wanneer je het tonen van buitenlandse shops aanvinkt, schakelt de prijsvergelijker daar ook automatisch op over, maar kun je uiteraard alsnog de gewenste betaalmethode aanvinken, zoals bijvoorbeeld credit card of PayPal.

We zijn benieuwd naar jullie reacties op deze aanpassing! Laat het vooral hieronder weten in de reacties. Ook overige suggesties om de Hardware.Info Prijsvergelijker beter te maken, zowel voor Nederlandse als voor Belgische gebruikers, zijn als altijd welkom!

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*