Touchscreen aangekondigd voor de Raspberry Pi

10 reacties

Dat de Raspberry Pi veelzijdig ingezet kan worden zal menigeen bekend voorkomen. Zo zagen we hem al als "brein" voor een slim tablet dock en voor gebruik als een smart TV. Door het tonen van een nieuw stuk hardware door Raspberry Pi oprichter Eben Upton lijken de mogelijkheden alleen nog maar groter te worden. Door Eben Upton werd namelijk een touchscreen speciaal voor de Raspberry Pi getoond.

Door dit touchscreen zouden we in de nabije toekomst wel eens een aantal zelfgemaakte tablets voorbij kunnen zien komen. Eben Upton geeft zelf aan dat het eerste scherm hopelijk tegen het eind van het jaar en anders in het begin van volgend jaar geleverd moet gaan worden. Het scherm is 7 inch groot en kan via een VGA-aansluiting verbonden worden met de Raspberry Pi. Het doel van de Pi Foundation is niet zozeer de mogelijkheid van een tablet, maar vooral om de Raspberry Pi embedded met het beeldscherm in te kunnen zetten. Als tablet zou het scherm inclusief Raspberry Pi wel erg dik worden, aldus Eben Upton.

Het Raspberry Pi B-model, met een adviesprijs van 35 dollar, zou ondertussen ongeveer vier miljoen keer verkocht zijn, terwijl het model A, met een adviesprijs van 25 dollar, slechts 100.000 keer verkocht is. Eben Upton ziet toch een markt voor een goedkoper model. Hierom heeft de oprichter van Raspberry Pi aangegeven dat er binnenkort een aantrekkelijker A+ model van de Raspberry Pi op de markt komt.

Touchscreen voor Raspberry Pi gepresenteerd door Eben Upton

Bron: Techcrunch

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*