Met een paar maanden zicht op Oculus Rift voor consumenten

Door , bron: Techradar


De Oculus Rift zal ondertussen bij menig Hardware.Info bezoeker bekend zijn, onder andere na de Oculus Rift DK2 video review van 22 oktober van dit jaar. Eerder berichtten we al over nieuwe verbeteringen voor de Oculus Rift die eraan aan zaten te komen. Nu lijkt het daadwerkelijk uitkomen van de Oculus Rift Crescent Bay VR headset steeds dichterbij te komen waarbij deze over een aantal maanden al door consumenten gekocht kan worden.

Dit is in ieder geval wat de CEO van Oculus VR, Brendan Iribe, tijdens een presentatie heeft aangegeven. Dit zou overigens overeenkomen met een bericht dat vanaf begin mei op Hardware.Info was te vinden. Brendan Iribi gaf verder tijdens de presentatie aan dat de Oculus VR Crescent Bay VR-bril zoals deze in september getoond is al bijna helemaal klaar was voor de daadwerkelijke verkoop. De nieuwe Crescent Bay zou een hogere resolutie dan de huidige 960x1080 pixels moeten krijgen en hiernaast verbeterd geluid moeten geven als de huidige DK2 set. Hierbij zou de RealSpace3D-techniek moeten zorgen voor een betere plaatsing van het geluid, zodat een speler zich ook daadwerkelijk middenin de game waant.

Hoeveel de uiteindelijke consumenten versie van de Oculus VR-bril moet gaan kosten is niet bekend en ook een preciezere datum waarop deze uitkomt is niet te geven. De huidige Development Kit 2 kost 350 euro in de pre-order via de website van Oculus.

De Oculus Rift DK 2 op de tafel bij Hardware.Info


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*