MSI werkt aan BIOS-update voor GTX 970 tegen uitleesfout geheugen

32 reacties

De Duitse afdeling van MSI heeft aan medewerkers van PCGamesHardware laten weten dat het bedrijf werkt aan een BIOS-update voor zijn GTX 970's om ervoor te zorgen dat verscheidene programma's de correcte hoeveelheid geheugen kunnen herkennen. Het zal velen niet ontgaan zijn: op deze nieuwe videochip van Nvidia zijn enkele SM-eenheden uitgeschakeld, waardoor 0,5 GB van het totale 4 GB videogeheugen slechts met een relatief lage bandbreedte aangesproken kan worden. De uitleg die Nvidia daarover gaf kun je overigens via deze link teruglezen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat GPU-Z bijvoorbeeld maar 3,5 GB videogeheugen aangeeft, maar met de nieuwe BIOS moet dus 4 GB op het scherm verschijnen. Of er nog andere veranderingen doorgevoerd zijn, heeft MSI vooralsnog niet laten weten. Het is echter niet ondenkbaar dat ook bepaalde games op deze manier beter gebruik kunnen maken van de laatste halve gigabyte geheugen.

De videokaart die als eerst aan de beurt is, zal de GTX 970 Gaming 4G zijn; MSI beweert daar binnenkort een BIOS-update voor uit te brengen. De kleinere modellen zullen op een later tijdstip volgen.

Bron: PCGH


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Gold Award MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB

MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB

  • Nvidia GeForce GTX 970
  • 1253 MHz
  • 4096 MB
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*