Samsung 840 Evo probleem niet compleet opgelost na update?

Door , bron: PC Perspective, Overclock.net


Soms kan het enige tijd duren voordat duidelijk is of een probleem ook daadwerkelijk opgelost is. Dit lijkt ook het geval te zijn bij het degradatieprobleem van de Samsung 840 EVO SSD's van september vorig jaar. Alhoewel Samsung na ongeveer een halve maand aangaf een firmware-update met de oplossing te hebben kan het zijn dat deze update toch niet alle problemen uit de wereld heeft geholpen. Het lijkt erop dat hetzelfde probleem nog steeds op kan treden, maar dat de gedegradeerde snelheid hoger ligt dan voor de firmware-update.

Voor diegenen die het oorspronkelijke probleem niet meer direct voor ogen hebben nog even een korte terugblik. Het bleek dat de Samsung 840 EVO SSD´s een langzamere leessnelheid kregen over het gedeelte waar "oude" data op stond. Deze data moest dan 6 tot 8 weken niet bewerkt zijn. Het probleem zou kunnen komen doordat de controller van de Samsung EVO SSD bezig was om error correctie toe te passen op flash-cellen die in de fabriek verkeerd gekalibreerd waren. Door de verkeerde kalibratie zou het flashgeheugen niet op de juiste manier aangepast worden aan voltage verschillen. Als een dergelijk geval optrad dan verminderde de leessnelheid over dit gedeelte van de SSD naar 50 tot 100 MB/sec in plaats van de normale 450 MB/s.

Tot zover het eerdere probleem. Op dit moment lijkt het probleem, na de firmware-update nog steeds op te kunnen treden, met dat verschil dat de minimale leessnelheid in plaats van 50 tot 100 MB/sec nu 200-300 MB/sec is. De firmware-update lijkt echter voor een aantal mensen wel het probleem te hebben opgelost en de precieze oorzaak is op het moment van schrijven dan ook niet duidelijk. Samsung heeft laten weten dat ze de huidige problemen onderzoeken.

Leessnelheid van de 840 EVO na firmware update, nog steeds terugval bij oude data.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*