Rugged 4G Android-smartphone Kyocera Torque naar Europa

10 reacties

Kyocera heeft recent een nieuw toestel voor de Europese markt aangekondigd. Het bedrijf produceert al langere tijd smartphone maar tot nu toe kwamen ze niet naar de Europese markt. De recent geïntroduceerde Kyocera Torque wordt het eerste Europese toestel. Zoals de meeste smartphones van het bedrijf gaat het om een rugged telefoon. Het toestel is onder andere IP68-gecertificeerd wat inhoudt dat het apparaat tot op zeker hoogte water- en stofdicht is. Dertig minuten verblijven op een diepte van 1,5 meter moet de smartphone in ieder geval overleven.

De smartphone heeft een 4,5-inch formaat en een rugged design. Het scherm telt 1280 bij 720 pixels en het touchscreen werkt ook met handschoenen en als het scherm nat is. Wel meldt het bedrijf dat de handschoenen maximaal drie millimeter dik mogen zijn en dat het materiaal van de handschoenen de nauwkeurigheid kan verminderen. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 400 (MSM8928) met vier CPU-kernen die geklokt zijn op 1,4 gigahertz. Naast twee gigabyte werkgeheugen is ook zestien gigabyte opslag vastgesoldeerd. Verder is een MicroSD-kaartslot aanwezig waarin een kaartje van maximaal 128 gigabyte geplaatst kan worden.

Qua connectiviteit wordt IEEE 802.11ac, Bluetooth 4.0, NFC en 4G LTE ondersteund. Aan de achterkant is een 8-megapixel camera met LED-flitser te vinden en aan de voorkant een 2-megapixel camera. De smartphone is 13,5 millimeter dik en tikt 182 gram aan op de weegschaal. De 3100mAh-accu kan uitsluitend worden opgeladen via de draadloze Qi-standaard. Aan de zijkant is een programmeerbare knop aanwezig die een specifieke app kan opstarten, bijvoorbeeld Email of Calendar. Ook ondersteunt de smartphone Push-to-Talk waardoor de smartphone te gebruiken is als walkie-talkie over een 3G-, 4G- of WiFi-netwerk.

De Kyocera Torque moet binnenkort verkrijgbaar zijn in Frankrijk en Duitsland. Een adviesprijs is helaas nog niet bekend gemaakt.

Bron: Kyocera

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*