Benchmarks: R9 390X sneller dan Titan X?

43 reacties

Recentelijk introduceerde Nvidia de Titan X: de snelste single-GPU grafische kaart van de fabrikant. Deze grafische kaart beschikt over een GM200-GPU met 3072 shader units met een kloksnelheid van 1 GHz. De kaart lijkt de strijd aan te gaan met de toekomstige R9 390X (WCE), wat volgens opgedoken resultaten in het voordeel van AMD zou kunnen uitpakken.

Eerder vandaag werd een slide besproken die details vrijgeeft wat betreft de Radeon R9 390X. Deze grafische kaart zou zijn geoptimaliseerd voor 4K-gaming en lijkt te gaan beschikken over 8 GB aan ultra-high bandwidth (HBM) geheugen. Ter vergelijking, Nvidia heeft de Titan X voorzien van 12 GB.

Opgedoken benchmarks van zowel VideoCardz als Chiphell geven een mogelijk beeld van wat men van beide kaarten kan verwachten. Zo worden gameprestaties vergeleken, is het stroomverbruik nagegaan en is er ook een 3DMark-meting gedaan. Hoe deze resultaten tot stand zijn gekomen is onbekend, dus de getoonde uitkomsten kunnen in de praktijk mogelijk sterk verschillen.

De diagrammen van Chiphell tonen 3DMark Fire Strike Extreme-resultaten en gameprestaties bij een resolutie van 2560 x 1600 pixels en 3840 x 2160 pixels. In alle gevallen is de AMD-kaart, die over een Fiji XT-chip beschikt, sneller dan de Titan X. Daar staat wel tegenover dat de Titan X een lager stroomverbruik van 256 watt realiseert ten opzichte van 289 watt. VideoCardz wist daarnaast diverse benchmarks uit te voeren met alleen de Titan X. Deze tonen dat de nieuwe Titan slechts enkele procenten langzamer is dan de Titan Z, die over twee GPU's beschikt.

Al met al duiken er steeds meer gegevens op van de volgende generatie van grafische kaarten. De Titan X zal vermoedelijk binnenkort op de markt komen met een adviesprijs van 999 USD. Op de nieuwe Radeon-kaarten van AMD is het echter nog wachten geblazen.

Resultaten van Chiphell vergelijken de Titan X met de Radeon R9 390X 

Bronnen: Chiphell, Videocardz

« Vorig bericht Volgend bericht »
0