Buitengewone HyperX Savage SSD's bij Kingston

Door , bron: eTeknix


Kingston heeft een nieuwe serie SSD's aan zijn gelederen toegevoegd onder de HyperX Savage-noemer. De schijven hebben een opvallend uiterlijk met een zwarte aluminium basis en roodkleurig afwerking van staal. Ze zullen de HyperX 3K-serie op moeten volgen in het high-end segment.

Aan de basis staat een quad-core Phison PS3110-S10 controller, die via een SATA600-verbinding met de computer communiceert. Kingston belooft sequentiële doorvoersnelheden tot 560 MB/s en 530 MB/s voor respectievelijk lezen en schrijven. Willekeurige 4K-bestanden kunnen afgehandeld worden met opeenvolgend 100.000 en 89.000 IOPS. De 2,5" behuizing is overigens slechts 7 millimeter dik, zodat deze ook in dunne laptops geplaatst kan worden. 

De Kingston HyperX Savage SSD's komen beschikbaar in capaciteiten van 120, 240, 480 en 960 GB. Voor een meerprijs van ruwweg 25 euro komt er van iedere grootte ook een variant met een upgrade kit bestaande uit onder andere een schroevendraaier en een externe USB 3.0-behuizing. Actuele prijzen zijn in de prijsvergelijker en onder dit nieuwsbericht terug te vinden.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*