Computex: EVGA Z10-toetsenbord doet alles wat de EVBot ook deed

2 reacties

In 2009 introduceerde Intel de Lynnfield-processors, waarmee het de Core i-merknamen naar het middensegment bracht, en kwam EVGA met de EVBot. Deze handige tool wordt tot op de dag van vandaag gebruikt door overklokkers om bijvoorbeeld on-the-fly voltages aan te passen, zoals we vorig jaar nog bij de Raspberry Pi deden. Verkrijgbaar is het apparaatje allang niet meer omdat de markt ervoor té klein is om de minimale bestelaantallen van de fabriek te kunnen behalen, maar de fabrikant komt nu met een opvolger in de vorm van een toetsenbord.

Een toetsenbord? De EVGA Z10 is duidelijk een doorontwikkeling van het mechanische toetsenbord dat het bedrijf vorig jaar toonde op Computex, maar de Cherry MX-switches zijn ingeruild voor die van Kailh en er is heel wat elektronica bijgekomen. Er kunnen tot vier kaarten worden aangesloten en de informatie kan worden weergegeven op het schermpje.

Wanneer het toetsenbord-met-ingebouwde-EVBot op de markt komt, is nog niet bekend, net zomin als de prijs. De EVBot kostte 100 euro, een mechanisch toetsenbord meestal ongeveer hetzelfde, dus 200 euro lijkt ons geen gekke gok.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0