Computex: ASUS ROG Claymore toetsenbord met Cherry RGB-toetsen

13 reacties

ASUS heeft veel nieuwe producten op Computex tentoongesteld, waar het Claymore-toetsenbord er één van is. Dit mechanische toetsenbord maakt gebruik van RGB Cherry-toetsen, waarmee er totaal 16,8 miljoen kleuren achtergrondverlichting mogelijk zijn.

Na Corsair, dat een exclusief recht op de toetsen had in 2014, maakt ook ASUS nu gebruik van mechanische RGB-toetsen van Cherry. Hierdoor kunnen er zeer veel kleurcombinaties gebruikt worden, zodat het toetsenbord aansluit bij elk systeem. Aangezien de Claymore door de Republic of Gamers-divisie (ROG) van ASUS is ontwikkeld, is het product vooral gericht op gamers. Dit betekent dat er ook een los macro-toetsenbord aanwezig is.

Verder synchroniseert de Claymore via USB ook met ROG-moederborden. Hierdoor kunnen de fansnelheden bijvoorbeeld via sneltoetsen worden aangepast. Ook zijn er sneltoetsen om de PC op te starten en de processor en het geheugen te overklokken. De CPU-temperatuur kan aan de hand van de toetsenverlichting, indien ingesteld, worden afgelezen.

De Claymore wordt leverbaar met Cherry MX Red, Blue, Brown en Black toetsen. Voor een optimale ervaring is echter een ROG-moederbord aan te raden, aangezien men dan beschikt over een grotere featureset.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*