[Pro] Sandisk werkt aan Optimax Max SSD's van 6 en 8 TB voor datacenters

Door , bron: Kitguru


Rond april vorig jaar kwam Sandisk met de Optimus Max 4 TB, volgens de fabrikant destijds de eerste 4 TB SSD voor datacenters. Momenteel wordt die SAS-schijf overigens slechts aan één (forse) OEM-klant verkocht; desondanks heeft het bedrijf kenbaar gemaakt aan grotere varianten van zowel 6 TB als 8 TB te werken. Oorspronkelijk was het idee om ze al in 2015 uit te brengen, maar die lanceerdatum is nu naar begin 2016 verschoven.

Er zijn geen details bekend, behalve dat de grotere versies van de Optimax Max gebaseerd zullen worden op 15 nm MLC-geheugen van Toshiba. Voor nog grotere SSD's in de toekomst is Sandisk trouwens van plan om in plaats daarvan 3D VNAND te gebruiken, dat goedkoper is en door de gestapelde lagen grotere datadichtheden mogelijk maakt. 

De 6 TB en 8 TB versies van de Optimax Max zullen pas ergens laat in 2016 daadwerkelijk verkocht gaan worden. Het duurt immers altijd even voordat bedrijven dergelijke SSD's in gebruik kunnen nemen, onder andere vanwege het geschikt maken van bestaande systemen of testprocedures.


De interne onderdelen van de Optimus Max 4 TB


In dit nieuwsbericht besproken product

  Product Laagste prijs

Sandisk Optimus MAX 4TB

SSD, 4000 GB, Serial Attached SCSI, 500 MB/s, 500 MB/s, 2.5 inch

Specificaties

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*