Apple A9-SoC uit iPhone 6S heeft tri-core processor

8 reacties

De nieuwe generatie van iPhones van Apple lijkt reeds volgende maand het levenslicht te gaan zien. Er wordt verwacht dat Apple vooral de interne componenten op de schop gaat gooien en het uiterlijk grotendeels hetzelfde laat. Inmiddels lijkt de iPhone 6S ook in een benchmark te zijn opgedoken.

De iPhone 6S lijkt in Geekbench te zijn opgedoken als iPhone 8,2. Er wordt verwacht dat de nieuwe SoC van de volgende generatie van iPhones als A9 door het leven zal gaan en de nodige verbeteringen zal kennen ten opzichte van de A8 uit de huidige lijn. Geekbench toont een enkele processor die over drie rekenkernen beschikt. Deze kernen werken volgens de database op 1,51 GHz. Opvallend is dat Apple ook de geheugencapaciteit volgens de lijst uitbreidt van 1 GB naar 2 GB. Hiermee lijken de eerste smartphones van Apple-smartphones met meer dan 1 GB aan RAM bijna een feit.

Het gebruikte toestel weet een single-core score neer te zetten van 1811, wat ten opzichte van de huidige chip geen grote verbetering is. Met een multi-core score van 4577 lijkt de smartphone ongeveer 1500 punten hoger te scoren dan de iPhone 6 Plus.

Het lijkt er dus op dat Apple op 9 september iPhones gaat tonen met een nieuwe SoC. De processor lijkt voortaan over drie rekenkernen te beschikken, terwijl de RAM-capaciteit is uitgebreid naar 2 GB.

Bron: WCCFTECH

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*