IDF 2015: Kingston en OCZ tonen NVMe SSD's

20 reacties

Tijdens IDF hebben onder meer OCZ en Kingston nieuwe SSD's gepresenteerd die gebruik maken van PCI-Express en het snelle NVMe protocol. In beide gevallen duurt het wel nog een tijd voordat de producten daadwerkelijk op de markt komen.

Bij Kingston gaat het echt nog om een prototype. Sterker nog: men heeft nog steeds geen uiteindelijke keuze qua controller gemaakt. De fabrikant geeft aan in de eerste helft van 2016 met een NVMe gebaseerde PCI-Express SSD op te markt te willen komen, maar met welke specificaties is dus nog volstrekt onduidelijk.

Bij OCZ zijn de plannen gelukkig een stuk duidelijker. Zij toonden de RevoDrive 400, die in november of december op de markt moet komen in capaciteiten van 256 GB, 512 GB en 1 TB. Het gaat hierbij om een PCI-Express 3.0 x4 M.2 SSD die voor desktopgebruikers optioneel met een adapter geleverd wordt. Op de RevoDrive gebruikt OCZ een controller van moederbedrijf Toshiba. Navraag leert ons dat de JetExpress PCI-Express SSD-controller die OCZ zélf al geruime tijd ontwikkelt qua prijs uiteindelijk toch niet geschikt blijkt voor consumentenproducten en zodoende puur voor zakelijke (server) SSD's toegepast zal gaan worden. Dat is de reden dan men voor de RevoDrive 400 uitwijkt naar een Toshiba controller. De specificaties van de SSD's zijn nog niet beschikbaar: er wordt nog hard gewerkt aan de firmware om de prestaties op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen. Men wilde wel al kwijt dat de lees-snelheid ruim boven de 2000 MB/s komt te liggen, maar random snelheden zijn nog onduidelijk.

Op dit moment is Intel met de SSD 750 de enige die een op consumenten gerichte SSD met NVMe aanbiedt. Het lijkt er dus op dat we over een paar maanden eindelijk wat concurrentie mogen verwachten.


Kingstons prototype NVMe SSD


De OCZ RevoDrive 400 die we voor het eind van het jaar mogen verwachten.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0