Western Digital neemt SanDisk over - update

18 reacties

Volgens geruchten wil harddiskfabrikant Western Digital graag SanDisk overnemen. Meerdere bedrijven hebben interesse in SanDisk, maar Western Digital lijkt de beste kaarten in handen te hebben. Mogelijk is de deal later deze week al afgerond.

Ook Micron zou interesse hebben in een overname van zijn concurrent SanDisk. Beide bedrijven produceren onder andere geheugenchips voor bijvoorbeeld SSD's en geheugenkaartjes. Echter, ook geheugenfabrikant Toshiba heeft inspraak op de onderhandelingen. SanDisk en Toshiba delen namelijk onder andere dezelfde fabriek en enig intellectual property met betrekking tot geheugenchips. Toshiba zou zijn partner liever niet verkopen aan concurrent Micron.

SanDisk heeft momenteel een marktkapitalisatie van ruim 15 miljard dollar en is daarmee een vrij prijzige overname. Aan de andere kant heeft Western Digital ongeveer drie weken geleden een investering van 4 miljard dollar ontvangen van een Chinese holding.

Als we de geruchten mogen geloven zijn de gesprekken al in een vergevorderd stadium. Naar verwachting horen we later deze week nog of de overname geslaagd is.

Update: inmiddels heeft Western Digital middels een persbericht bekend gemaakt dat het SanDisk heeft overgenomen. Het bedrijf heeft 19 miljard dollar neergelegd voor de flashgeheugenfabrikant. De aandeelhouders van SanDisk dienen de overname nog wel goed te keuren, maar naar verwachting zal dat geen problemen opleveren.

Bronnen: Fudzilla, Western Digital

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*