Vier goedkope Android smartphones bij Gigabyte

4 reacties

Gigabyte heeft vier nieuwe smartphones aangekondigd onder de vlag van het dochtermerk Gsmart. In alle gevallen gaat het om budgetmodellen met een adviesprijs onder de 100 euro. De toestellen draaien op het Google Android besturingssysteem. Qua design zouden ze met elkaar overeen moeten komen.

Hoewel de gebruikte Android-versie bij twee modellen niet exact wordt genoemd, laat het bedrijf bij de twee andere varianten weten versie 4.4 'KitKat' voor te te installeren. Zeker aangezien we inmiddels bij Android 6.0 'Marshmallow' zijn aanbeland hadden we toch minimaal versie 5.0 of 5.1 'Lollipop' verwacht.

Het goedkoopste model, de Essence 4, beschikt over een 4-inch scherm met een resolutie van 800x480 pixels. Hij wordt aangedreven door een niet nader gespecificeerde MediaTek dual-core SoC en voorziet in 4 GB aan opslaggeheugen, het is echter niet duidelijk hoeveel werkgeheugen er in het toestel aanwezig is. Aan de achterzijde is een 2-megapixel camera aanwezig, de voorkant is voorzien van een 0,3-megapixel front-facing exemplaar. Het geheel wordt gevoed door een 1300 mAh accu.

Dan is er de Essence die over een iets groter 4,5-inch scherm beschikt, het is echter niet duidelijk wat de exacte resolutie is. Hier is een vooralsnog onbekende Spreadtrum SoC aanwezig die gecombineerd wordt met 512 MB aan werkgeheugen. De achterzijde is voorzien van een 5-megapixel camera, aan de voorkant is een 2-megapixel variant terug te vinden. Hier is een iets grotere 1600 mAh accu aanwezig.

De Classic Lite voorziet in een 5-inch scherm met een resolutie van 854x480 pixels. Ook hier is een Spreadtrum SoC evenals 512 MB RAM aanwezig en ook op cameragebied zijn er weinig verschillen met de Essence te ontdekken. Gigabyte kiest met 2100 mAh echter wel weer voor een grotere accu.

Dan is er het hoogst gepositioneerde model, de Classic, die over een 5-inch 720p-scherm beschikt. Dit toestel wordt wederom aangedreven door een Spreadtrum SoC, in dit geval gecombineerd met 1 GB RAM. Er is 8 GB opslaggeheugen aanwezig dat eventueel verder kan worden uitgebreid middels een microSD-geheugenkaartje van maximaal 32 GB. Aan de achterzijde is een 8-megapixel camera aanwezig, de voorzijde wordt gesierd door een 5-megapixel front-facing exemplaar. Gek genoeg is in dit toestel een kleinere accu aanwezig dan in de Classic Lite, zo bedraagt de capaciteit hier 2000 mAh.

Het is vooralsnog onduidelijk in welke landen Gigabyte de toestellen op de markt zal brengen, dit zou ook nog wel eens per toestel kunnen verschillen. De adviesprijzen zijn vastgesteld op 55, 70, 75 en 90 euro voor respectievelijk de Essence 4, Essence, Classic Lite en Classic.

Bron: NextPowerUp

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*