Microsoft breidt Insider-programma uit naar Office

Door , bron: Microsoft


Softwaregigant Microsoft heeft zijn Insider-programma uitgebreid naar zijn kantoorpakket Office. Het programma, dat liefhebbers in staat stelt testversies van nieuwe programma's in een vroeg stadium uit te proberen, is per direct beschikbaar voor Windows en zal over enkele maanden ook ingevoerd worden voor Mac-gebruikers. Het Insider-programma kenmerkte de open ontwikkeling van Windows 10.

Je kunt deelnemen aan het Office Insider-programma als je een abonnement op Office 365 Home, Personal of University hebt. Ondernemingen die Office 365 Business gebruiken en alvast willen testen met nieuwe features, kunnen zich aanmelden voor de First Release-ring.

Eén van de eerste features die niet in Office 2016 zat, maar volgende week wel wordt gepusht naar Insiders, is PowerPoint Designer. Als je een plaatje op een slide plakt, geeft die functie automatisch een aantal ontwerpvoorstellen. Zo creëer je in een mum van tijd een professioneel ogende presentatie. Een tweede feature, ook voor PowerPoint, is Morph. Met deze functie kun je gemakkelijk geavanceerde animaties tussen verschillende dia's maken.

Binnenkort zullen er meer nieuwe functies volgen, zoals uitgebreidere deel-opties in Excel, PowerPoint en Word en video-embedding in OneNote. Het plan is om de nieuwe functies eerst een aantal weken uit te proberen bij de Insiders om feedback te verzamelen en zo nodig aanpassingen te doen, waarna de nieuwe functionaliteit zal worden uitgerold naar gebruikers van de normale Office-versies.

Meedoen aan het Office Insider-programma kan via deze pagina.

Na Windows krijgt nu ook Office een Insider-programma voor bètatesters.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*