Asetek eist dat AMD stopt met verkoop Fury X vanwege misbruik patenten

Door , bron: GamersNexus, GamersNexus


Asetek heeft een zogenaamde Cease-And-Desist-order afgegeven aan AMD om het misbruik van zijn gepatenteerde pomp-design in de watergekoelde R9 Fury X. Onlangs heeft Asetek hetzelfde gedaan bij Gigabyte om de verkoop van zijn WaterForce-videokaarten te stoppen. Een Cease-And-Desist houdt in dat Asetek wil dat de bedrijven stoppen met het 'illegaal' gebruiken van de patenten in producten, of stoppen met de verkoop van de producten in zijn geheel.

In een statement van Asetek geschreven aan GamersNexus staat het volgende:

“Asetek’s attorneys have recently sent cease and desist letters to Gigabyte, demanding that it cease selling Giga-Byte’s GEFORCE GTX 980 Water Force (sold under at least model number GV-N980WAOC-4GD) because it contains the Seidon 120M found by the court to infringe Asetek’s patents. 

Asetek’s attorneys have also written a cease and desist letter to AMD, demanding that it stop selling its Radeon R9 Fury X product, because it infringes Asetek’s patents.  Our attorneys have had some difficulty obtaining a Gigabyte GV-N98TXTREME W-6GD, but we expect to receive and analyze one very soon for infringement.”

Onlangs werd Cooler Master in de Verenigde Staten aangeklaagd door Asetek vanwege misbruik van het patentrecht, waarbij door een rechter werd besloten dat Cooler Master 14,5% aan royalties moest betalen voor zijn Seidon-, Nepton- en Glacer-producten die verkocht zijn vanaf 1 januari 2015. In de Verenigde Staten mag Cooler Master ook zijn gehele serie waterkoelers niet meer verkopen.

Asetek geeft in een verklaring aan dat er geen licentieovereenkomst met Cooler Master is en dat ze dit ook niet van plan zijn in de nabije toekomst.

Of AMD gehoor gaat geven aan de Cease-And-Desist is nog afwachten. Cooler Master werkt niet mee aan de C&D, omdat het volgens het bedrijf geen licentieovereenkomst met Asetek heeft. Het is dan ook logisch dat Asetek een C&D aan AMD heeft geschreven, omdat de Fury X gebruik maakt van een waterkoeler van Cooler Master. Wij houden je op de hoogte zodra er meer nieuws beschikbaar is.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*