Wordt de Oculus Rift duurder dan verwacht?

38 reacties

In oktober berichtten wij dat de Oculus Rift waarschijnlijk meer dan 350 dollar gaat kosten. Als reden gaf de CEO van Oculus, Palmer Lucky, dat er een hoop technologie aan de consumentenversie is toegevoegd. Een lagere prijs zou minder goede componenten betekenen en afbreuk doen aan de gebruikerservaring, aldus de CEO.

Palmer Lucky heeft deze week een aantal tweets geplaatst waarin hij (voorzichtig) probeert uit te leggen dat de Oculus Rift zeer waarschijnlijk een kostbaar apparaat zal worden.

Volgens Palmer Lucky zal de eerste generatie Oculus Rift primair bedoeld zijn voor early adoptors en later, wanneer toekomstige ontwikkelingen en massaproductie op gang komen, zal de Oculus Rift voor iedereen betaalbaar worden. Het probleem zit hem volgens de CEO in de vele custom hardware, dat niet is gebruikt tijdens de ontwikkeling van de devkits.

Het is in elk geval duidelijk dat de CEO probeert te vertellen dat gebruikers niet een low-end VR headset bedoeld voor low-end computers moeten verwachten. Hij geeft daarnaast aan dat het voor Oculus blijkbaar moeilijk is om de Oculus Rift aan de man te brengen, maar dat hij ook niet iets wil verkopen aan mensen die iets anders verwachten en het eigenlijk niet willen.

Volgens de laatste berichten mogen we de Oculus Rift begin 2016 mogen verwelkomen. Daarbij zijn extra systeemeisen naar voren gekomen: vier USB-poorten en 64-bit Windows.

Bron: KitGuru

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*