Sony neemt streamen games naar PC op in komende update PS4

Door , bron: Playstation Blog, Gamespot


Playstation 4-bezitters kunnen al een tijdje games streamen naar een ander Sony-apparaat, zoals een PS Vita of een Xperia-smartphone. Eind vorig jaar wist een ontwikkelaar deze techniek echter te porten naar Windows. Niet veel later kondigde Sony zelf aan een Windows-app te willen lanceren met deze functionaliteit, en die release lijkt nu erg nabij te zijn: in een changelog van aankomende firmware is de support hiervoor genoemd.

Hoewel er in de changelog tevens vermeld staat dat Remote Play nog niet te gebruiken is, zal dat naar alle waarschijnlijkheid niet erg lang meer duren. Het zal dan mogelijk zijn om de video die een Playstation 4 output, te bekijken op een PC of Mac. Een snelle netwerkverbinding is hiervoor vanzelfsprekend benodigd.

Overigens maakte het Japanse bedrijf onlangs ook bekend te stoppen met het verschepen van Playstation TV. Dit was een klein kastje, specifiek bedoeld voor Remote Play en het afspelen van PS Vita- en online gekochte games. De Playstation TV kostte oorspronkelijk €99, maar is inmiddels in onze Prijsvergelijker voor minder dan de helft te vinden - zo lang de voorraad strekt. Het apparaatje is slechts een jaar op de markt geweest.

Sony PlayStation TV


In dit nieuwsbericht besproken product

  Product Laagste prijs

Sony PlayStation TV

Specificaties

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*