Sony neemt streamen games naar PC op in komende update PS4

40 reacties

Playstation 4-bezitters kunnen al een tijdje games streamen naar een ander Sony-apparaat, zoals een PS Vita of een Xperia-smartphone. Eind vorig jaar wist een ontwikkelaar deze techniek echter te porten naar Windows. Niet veel later kondigde Sony zelf aan een Windows-app te willen lanceren met deze functionaliteit, en die release lijkt nu erg nabij te zijn: in een changelog van aankomende firmware is de support hiervoor genoemd.

Hoewel er in de changelog tevens vermeld staat dat Remote Play nog niet te gebruiken is, zal dat naar alle waarschijnlijkheid niet erg lang meer duren. Het zal dan mogelijk zijn om de video die een Playstation 4 output, te bekijken op een PC of Mac. Een snelle netwerkverbinding is hiervoor vanzelfsprekend benodigd.

Overigens maakte het Japanse bedrijf onlangs ook bekend te stoppen met het verschepen van Playstation TV. Dit was een klein kastje, specifiek bedoeld voor Remote Play en het afspelen van PS Vita- en online gekochte games. De Playstation TV kostte oorspronkelijk €99, maar is inmiddels in onze Prijsvergelijker voor minder dan de helft te vinden - zo lang de voorraad strekt. Het apparaatje is slechts een jaar op de markt geweest.

Sony PlayStation TV

Bronnen: Playstation Blog, Gamespot


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Sony PlayStation TV

Sony PlayStation TV

Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*