Microsoft voegt QR-code toe aan bluescreen

47 reacties

In de laatste Windows 10-build heeft Microsoft een nieuwe feature toegevoegd. Bij een crash krijg je nog altijd het herkenbare 'bluescreen' te zien, maar Microsoft heeft daar iets nieuws aan toegevoegd: een QR-code die gescand kan worden voor meer informatie.

Het handigheidje is toegevoegd in build versie 14316. De bekende BSOD ziet er uit zoals normaal: een volledig blauw scherm met een sad face en de meldingstekst. Toegevoegd is dus een QR-code die gebruikers met een smartphone in kunnen scannen, om zo meer informatie te krijgen over de reden van de crash. Op dit moment linkt de QR-code nog naar windows.com/stopcode, waar de meest voorkomende bluescreen-redenen op te vinden zijn, maar in de toekomst zou Microsoft waarschijnlijk meer specifieke pagina's per crash aan kunnen geven.

Niet iedereen is positief over de nieuwe feature. Zo zou de toevoeging misschien malware-ontwikkelaars in de kaart spelen: zij zouden eventueel een 'nep' bluescreen kunnen tonen met een QR-code die naar een geïnfecteerde website kan verwijzen. 

Bron: The Register

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*