Microsoft bevestigt nieuwe grote Windows-update in juli

61 reacties

Sinds gisteren kunnen deelnemers van het Windows Insider-programma een nieuwe build downloaden. Build 14361 brengt onder meer een LastPass-extensie voor de Edge-browser en Hyper-V-containers, maar de nieuwe build bevat tevens een naamswijziging naar 'versie 1607'. Daarmee is bevestigd dat de zogenaamde Anniversary Update voor Windows 10 volgende maand zal uitkomen.

Zoals je in de review van het snelst geadopteerde Windows-besturingssysteem ooit al kon lezen, is Microsoft overgestapt op een Windows as a Service-model. Dat betekent dat er niet langer elke paar jaar een grote nieuwe Windows-release plaatsvindt, maar gebruikers regelmatig gratis de beschikking krijgen over nieuwe builds met meer features, stabiliteitsverbeteringen en andere optimalisaties.

Windows 10 kwam uit als build 10240 met versienummer 1507, maar vanaf november werd de upgrade naar build 10586 (versie 1511) uitgerold. Feitelijk draaien Windows 10-gebruikers nu dus een ander OS dan vlak na de release. Welk buildnummer de Anniversary Update krijgt is nog niet bekend, maar we weten nu dus wel al dat hij als versie 1607 door het leven zal gaan.

De Anniversary Update bevat onder meer een Linux-subsysteem waarmee bijvoorbeeld Bash kan worden uitgevoerd. Daarnaast wordt de functionaliteit van spraakassistent Cortana uitgebreid, wordt authenticatie op websites door middel van je vingerafdruk mogelijk en zitten er verbeteringen voor stylusbediening in de update, onder de naam Windows Ink.

Bron: @mdreinders (Twitter)

« Vorig bericht Volgend bericht »
0