Verizon neemt officieel Yahoo over voor $4,83 miljard

10 reacties

Afgelopen weekeinde waren er al hardnekkige geruchten over dit nieuws, maar vandaag is het dan ook officieel. Yahoo wordt overgenomen door de Noord-Amerikaanse communicatiegigant Verizon. Met de deal is 4,83 miljard US-dollar gemoeid, omgerekend zo'n 4,38 miljard euro.

Voor die meer dan vier miljard euro in cash wordt de core business van Yahoo overgenomen, waaronder dus de zoekmachine, advertenties, Flickr en Tumblr. De investeringen in Alibaba, aandelen in Yahoo Japan, de liquide middelen van Yahoo zelf en een deel van de patenten is niet inbegrepen in de deal. Die blijven gehuisvest bij Yahoo, dat onder een andere naam verder zal gaan.

Iets meer dan een jaar geleden nam Verizon AOL over voor $4,4 miljard. AOL is net als Yahoo een vroegere pionier op het internet en heeft de laatste jaren veel in mediabedrijven geïnvesteerd. Yahoo heeft net als AOL een historie in internetmedia en voegt daarbij nog het advertentienetwerk. Nu blijkt dat Verizon AOL en Yahoo gaat samenvoegen om zo een grote speler te worden als media- en advertentiebedrijf.

Verizon maakt bekend dat de deal nog moet worden goedgekeurd door de aandeelhouders en het nodige papierwerk nog moet worden afgehandeld, inclusief goedkeuring van diverse autoriteiten. De verwachting is dat de deal rond het eerste kwartaal van 2017 afgerond is.

Bronnen: Verizon, Reuters

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*