Intel publiceert cijfers afgelopen kwartaal

11 reacties

Intel heeft zijn resultaten van afgelopen kwartaal bekendgemaakt. Het bedrijf noteerde een omzet van $15,8 miljard, waarbij de nettowinst 3,4 miljard dollar bedroeg. Onder meer in de Data Center- en IoT-groep werd de meeste groei gemaakt, maar ook Client Computing, het grootste deel van Intel met een omzet van $8,9 miljard, groeide jaar-over-jaar met 5 %.

De omzet van het derde kwartaal van dit jaar is een recordomzet, want deze is ten opzichte van vorig jaar met zo'n 9 % gegroeid. De nettowinst is evenredig mee gegroeid, want die bedroeg in kwartaal 3 van 2015 nog $3,1 miljard. De brutowinstmarge bedraagt 63,3 % en er wordt ongeveer $5,1 miljard aan onderzoek en ontwikkeling uitgegeven. Een ander interessant weetje is dat Intel gemiddeld gezien 22 % aan belastingen betaalt, 5 % minder dan vorig jaar.

Duiken we verder in de resultaten, dan blijkt dat de Client Computing Group nog steeds het grootste deel van de winst binnensleept. Dit is de divisie voor alle producten in en om PC's en mobiele apparatuur. De operationele winst, dus niet de nettowinst, van die bedrijfstak is zo'n $3,3 miljard. De Data Center Group levert zo'n $2,1 miljard aan inkomsten. Ter vergelijking, de opkomende Internet of Things verzorgen met $191 miljoen nog niet eens een tiende daarvan. Ondertussen zorgen opslagproducten voor een verlies van $134 miljoen en is in andere bedrijfstakken een verlies van meer dan 1,2 miljard gemaakt.

Voor volgend kwartaal verwacht Intel een omzet van 15,2 tot 16,2 miljard dollar. Zo'n 100 miljoen minder dan analisten voorspeld hadden, met als gevolg een flink gekelderd aandeel op de beurzen vandaag.


Brian Krzanich, de huidige CEO van Intel.

Bron: Intel

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*