iPhone 7-varianten met Intel-modem hebben slechte ontvangst

Door , bron: Extremetech


Apple gebruikt voor de iPhone 7 en 7 Plus een Intel- en Qualcomm-modem. Het modem van Intel blijkt echter steken te laten vallen bij slechter ontvangst, waardoor ontvangstproblemen op de loer liggen.

Voor de iPhone 7-generatie beschikken gebruikers, afhankelijk van de provider, over een Intel-modem of een exemplaar van Qualcomm. Bijna alle SIM-lock vrije exemplaren beschikken over een modem van Intel, terwijl de Amerikaanse AT&T plus de T-Mobile varianten een Qualcomm-modem hebben. De Intel-modellen blijken bij een slechter signaal al snel een verminderde datastroom mogelijk te maken, waarbij de Qualcomm dit onder dezelfde omstandigheden beter doet. Zoals eerder bekendgemaakt lijken alle in Nederland verkochte iPhones over een Intel-modem te beschikken.

Cellular Insights heeft het probleem bij een iPhone 7 Plus getest in combinatie met diverse LTE-banden, waaronder de banden 4,7 en 12. Hieruit blijkt het modem van Intel al veel sneller minder bandbreedte te kunnen doorvoeren dan de Qualcomm indien de signaalsterkte achteruit gaat. Of Intel hier nog mee aan de slag gaat, is niet te zeggen.


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken 28 producten

  Meer producten (28)  

Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*