Seagate kondigt vijfde generatie FireCuda SSHD's aan

Door , bron: Seagate


Seagate komt met nieuwe harde schijven in zijn FireCuda-lijn SSHD's. De vijfde generatie hybride harde schijven bevatten dunnere 1 TB SMR (Shingled Magnetic Recording) platters. Deze verschillen van conventionele platters door een hogere capaciteit van 25 procent, dankzij de mogelijkheid magnetische sporen deels over elkaar te leggen.

Het nadeel van deze technologie is dat voor iedere schrijfopdracht er potentieel data op meerdere sporen opnieuw geschreven moet worden. Dat kost iedere keer natuurlijk een aantal extra omwentelingen van de schijf, wat maakt dat schrijfopdrachten bij SMR-schijven langzamer gaan dan bij conventionele disks. Volgens Seagate zorgt de grotere, meerlaags cache en grote NAND-cache ervoor dat elke prestatievermindering gecorrigeerd wordt door de gebruikte SMR-technologie.

De nieuwe FireCuda-lijn komt beschikbaar in capaciteiten van 500 GB, 1 en 2 TB. De harde schijven kennen een dikte van 7 mm en hebben een snelheid van 5.400 TPM. Het DRAM-cachegeheugen is 128 MB groot. De maximale overdrachtssnelheid ligt op 140 MB/s en de latency op 5,6 ms. Alle varianten krijgen dezelfde hoeveelheid cachegeheugen en 8 GB MLC NAND-flashgeheugen. Ze werken met het SATA600-protocol.

Officiële adviesprijzen zijn (nog) niet bekendgemaakt. De variant met 2 TB is online te vinden voor ongeveer 100 dollar. Seagate geeft vijf jaar garantie op de harde schijven.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*