ECS doet 200-serie moederborden voor Kaby Lake uit de doeken

8 reacties

ECS probeerde bij de introductie van Skylake de retailmarkt voor moederborden te betreden, maar dat liep niet helemaal vlekkeloos. De aanstaande launch van Kaby Lake biedt een nieuwe kans en de Taiwanese fabrikant liet de Chinese pers alvast zien wat het daarvoor in petto heeft.

Met de Z270 Lightsaber wil ECS zich richten op het populaire 'gamingsegment'. Het moederbord heeft een 14-fasen stroomvoorziening en drie PCI Express 3.0 x16-sloten, aangevuld met nog eens vier x1-sleuven. Daarnaast beschikt de Lightsaber over een M.2-slot en een U.2-poort voor het aansluiten van snelle storage, zorgt de nieuwe Killer E2500-controller voor de netwerkconnectiviteit en gebruikt ECS een Realtek ALC1150-audiocodec met Nichicon-condensators en een hoofdtelefoonversterker van TI.


De ECS Z270 Lightsaber op ATX-formaat.

Het tweede bord dat werd getoond is de Z270H4-I, een Mini-ITX-moederbord met een tweetal ethernetpoorten (Intel & Realtek) en 802.11ac-WiFi (Intel AC8260). Op de achterzijde is een plekje gevonden voor het M.2-slot, waar je een SSD in kunt monteren. Het geluid wordt wederom uitgestuurd door een ALC1150.

De officiële lancering van Intel Kaby Lake wordt begin volgend jaar verwacht.


De ECS Z270H4-I is een Mini-ITX-moederbord.


Op de achterkant zit een M.2-slot.

Bron: Mobile01

« Vorig bericht Volgend bericht »
0