CES: Meer fabrikanten tonen high-end socket AM4-moederborden voor AMD Ryzen

24 reacties

Eerder vanochtend kon je al lezen over de eerste socket AM4-moederborden van MSI, maar inmiddels hebben verschillende andere fabrikanten ook borden voor AMD Ryzen tentoongesteld. Onder andere ASRock, Biostar en Gigabyte toonden hun line-ups op een persbijeenkomst van AMD.

ASRock

ASRock toonde al een tamelijk complete line-up, met borden gebaseerd op de X370, B350- en A320-chipsets. Het meest high-end bord is de ASRock X370 Taichi, met een forse stroomvoorziening, twee M.2-sloten, drie PCIe 3.0 x16-sloten en extra features als een HEX-display voor foutcodes. De AB350 Gaming K4 moet een betaalbaardere optie worden, met een meer ingetogen stroomvoorziening en minder extra's. Wel zien we nog steeds een tweetal M.2-sloten.

ASUS

ASUS is de opvallende afwezige - volgens het persbericht wordt er ergens op CES een low-end B350-moederbord getoond, maar daarvan zijn geen foto's verschenen.

Biostar

Biostar toonde drie borden: de X350GT3, X350GT5 en X370GT7, waarvan alleen de laatste op de X370-chipset wordt gebaseerd. Tot nu toe zijn er alleen van de GT3 en GT7 foto's. De GT7 is een boordevol ATX-moederbord met features als M.2-koeling, een HEX-display en on-board knoppen voor power en reset. Verschillende heatsinks en kapjes zijn voorzien van een carbonachtige afwerking. De GT3 is een Micro-ATX-bord en opvallend is dat op de foto's zelfs nog een aantal connectors ontbreken: dit moederbord is duidelijk nog geen productie-exemplaar.

Gigabyte

Gigabyte was goed vertegenwoordigd met een viertal moederborden. De Gaming 5 en Gaming K5 zijn gebaseerd op de X370-chipset, terwijl de Gaming 3 gebruikmaakt van de B350-chipset. Ten slotte is er nog een instapmodel, de A320M-HD3.

De twee Gaming 5's worden uitgebracht onder de Aorus-merknaam voor gamingborden en zijn duidelijk hoger gepositioneerde moederborden, met onder meer U.2 en M.2 aan boord. Alle drie de PCIe x16-sloten en de geheugensloten zijn voorzien van metalen ondersteuning. In totaal zijn er tien stroomfasen gemonteerd, net zoals bij de MSI X370 XPower Gaming Titanium die we vanochtend al bekeken.

Een klassiek rood-met-zwart kleurenthema zien we terug op de AB350-Gaming 3. Opvallend is de grote strip aan de zijkant van het bord, waar mogelijk led-verlichting is aangebracht. Met zeven fasen is de stroomvoorziening wat kariger, maar het bord beschikt wel nog steeds over dual-BIOS, USB 3.1 en een M.2-slot.

MSI

Ten slotte is er nog een foto vrijgegeven van de MSI A320M Pro-VD, een instapbord met de low-end A320-chipset. De stroomvoorziening bestaat uit zes fasen en is niet voorzien van heatsinks. Er is maar één PCIe 3.0 x16-slot en alle haakse connectors voor bijvoorbeeld SATA zijn bij dit budgetmodel verdwenen.

Van de MSI X370 XPower Gaming Titanium en B350 Tomahawk kun je hier foto's bekijken. Er zou ook een B350M Mortar worden getoond, maar vooralsnog zijn daar nog geen foto's van beschikbaar.

Bron: AMD

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*