Google stopt met aanbieden Google Now Launcher

12 reacties

Google gaat stoppen met het aanbieden van de Google Now Launcher voor het eigen Android besturingssysteem, dat blijkt uit een e-mail die door het bedrijf is rondgestuurd. De desbetreffende launcher werd in 2013 geïntroduceerd samen met de Nexus 5 smartphone en kwam in 2014 breed beschikbaar voor andere toestellen. Met de introductie van de Pixel smartphones maakte Google de overstap naar de Pixel launcher, al is deze vooralsnog exclusief beschikbaar voor deze smartphones.

Uit de brief blijkt dat de Google Now Launcher in het eerste kwartaal van 2017 uit de Google Play Store zal verdwijnen. Hierdoor is het niet langer mogelijk om hem downloaden en te installeren. Bestaande gebruikers zullen ondersteuning blijven ontvangen door het updaten van de Google Search applicatie.

Sommige smartphonefabrikanten leveren een standaardversie van Android mee. Zij zullen vanaf 1 maart 2017 opzoek moeten naar een nieuwe launcher voor hun smartphones, omdat het vanaf dat moment niet langer mogelijk is om de toestellen met de Google Now Launcher te leveren. De grote fabrikanten zullen hier overigens niet veel last van hebben, zij leveren vaak een eigen launcher mee.

Bron: Android Police

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*