3DMark-scores AMD Ryzen uitgelekt

Door , bron: VideoCardz


Over precies twee weken lanceert AMD haar nieuwe Ryzen processoren en dat is te merken. De afgelopen dagen hebben we al een flink aantal nieuwtjes gemeld, van het opduiken van de eerste processoren in de prijsvergelijker tot de kloksnelheden en dollarprijzen. Vandaag zijn de nieuwe CPU's echter in Futuremark's 3DMark-database opgedoken.

3DMark wordt normaal gesproken gebruikt om GPU's mee te benchmarken, maar bij een van de testen, de Physics test, wordt juist de CPU getest. In deze test worden natuurkundige berekeningen uit 32 verschillende virtuele werelden uitgevoerd waarbij de test erg goed schaalt op meerdere kernen. Hierdoor geeft het een redelijk beeld van de totale multi-core performance maar ook van de performance per core.

Uit de multi-core scores blijkt dat de processoren heel goed hun mannetje staan. De single-core scores zijn echter nog interessanter, aangezien single-core performance lange tijd een zwak punt was voor AMD. Uit de grafieken blijkt dat hoewel AMD door de lage kloksnelheden niet zo goed scoort als Intel's Kaby Lake processoren, het aantal instructies per klok wel uitstekend is. Bij deze benchmark is dat rond de 5% lager t.o.v. Kaby Lake, wat een enorme vooruitgang is over eerdere AMD-processoren.

Multi-core scores

Single-core scores


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*