Nieuwe fittingen, CPU- en GPU-blokken in Phanteks Glacier-serie

Door


Phanteks heeft zijn Glacier-assortiment voor aftermarket waterkoeling vandaag flink uitgebreid met nieuwe blokken en fittingen. De C350i is bijvoorbeeld bedoeld voor high-end Intel-processors, terwijl het Glacier G1080-blok zoals zijn naam doet vermoeden op een Nvidia GTX 1080 plaats hoort te nemen. De fittingen moeten dit alles stijlvol en duurzaam met elkaar verbinden.

Glacier C350i

Dit compacte blok heeft een grote koperen basis, die geheel is stijl is afgewerkt met een nikkelen deklaag. De interne koelvinnen zijn 0,4 millimeter breed en volgens de fabrikant met 5 millimeter ook nog eens extra hoog. De rest is gemaakt van doorzichtig acyl, zodat de geïntegreerde RGB-verlichting de vloeistof goed kan verlichten.

De Phanteks Glacier C350i kent een adviesprijs van 79,90 euro, voor zowel de zwarte als chromen uitvoering.

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting

Glacier G1080

De G1080 is bedoeld voor zowel de Founder's Edition als een vijftal aftermarket versies van de GTX 1080. De hele kaart wordt bedekt, maar compatibiliteit met de oorspronkelijke backplates blijft desondanks behouden. Ook hier is RGB-verlichting niet achterwege gelaten, die overigens gesynchroniseerd kan worden met moederborden van zowel ASUS als MSI.

Dit blok komt eveneens in een zwarte en chromen uitvoering beschikbaar. Voor het Founder's Edition-model zal 129,90 euro neergeteld moeten worden; voor de Gigabyte G1, EVGA FTW, ASUS Strix en MSI Gaming staat de adviesprijs vast op 149,90 euro.

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting

Glacier Fittings

Om alles met elkaar te verbinden mogen de Glacier-fittingen natuurlijk niet ontbreken. Er komen exemplaren voor zowel slangen als harde buizen, die alle qua stijl (zwart of chroom) overeenkomen met bovenstaande CPU- en GPU-blokken. Om de messing fittingen vorm te geven wordt een CNC-freesmachine gebruikt.

De prijzen van de fittingen kun je in onderstaande tabel terugvinden.

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting 


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*