Sigma introduceert 14mm f/1.8 en 135mm f/1.8 primes

21 reacties

Sigma voegt vandaag twee nieuwe primelenzen aan de high-end Art-serie toe. De 14mm f/1.8 is de meest lichtsterke ultra wide angle-lens met autofocus verkrijgbaar en wordt onder andere op astrofotografie gericht. De 135mm f/1.8 is de langste primelens in de Art-lijn mikt op portretfotografie.

De Sigma 14mm F1.8 DG HSM Art is de enige full-frame lens met autofocus die op een brandpunstafstand van 14mm of minder nog een f/1.8 diafragma kan bieden. Daarbij is de lens uitermate geschikt voor astrofotografie, deze fotografen willen zowel een lichtsterke lens als een zeer grote beeldhoek. De lens bestaat uit 16 elementen in 11 groepen met drie low dispersion- en vier super low dispersion-elementen. De zonnekap is in de lens geïntegreerd, mede om het grote voorste element te beschermen. Het diafragma bestaat uit 9 afgeronde bladen en de lens kan tot 27 centimeter afstand focussen.

De Sigma 135mm F1.8 DG HSM Art is de langste lens in de Art-lijn, welke nu primelenzen van 14 tot 135 millimeter bevat. De lens moet portretfotografen aanspreken met grote scherpte en een snel en stabiel zwevend focusmechanisme. Wederom bestaat het diafragma uit 9 afgeronde bladen en de lens heeft optische stabilisatie ter beschikking. Hij is stof- en waterbestendig en weegt 1160 gram.

Beide lenzen zijn verkrijgbaar met Canon EF-, Nikon F- en Sigma SA-mount. De Sigma- en Canon-versies van de lenzen kunnen met de Sigma MC-11 Mount Converter ook gebruikt worden op Sony's E-mount camera's. Over de prijs en verkrijgbaarheid is helaas nog niks bekend. Naast de twee primelenzen zijn er vandaag ook twee zoomlenzen aangekondigd.

Sigma 14mm F1.8 DG HSM Art

Sigma 135mm F1.8 DG HSM Art

Bron: Sigma

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*