TP-Link komt met 4x4 tri-band-router met 8 LAN-poorten

12 reacties

TP-Link zal op de MWC-beurs in Barcelona, die volgende week wordt georganiseerd, zijn snelste WiFi-router tot nu toe uit de doeken doen. De Archer C5400X maakt gebruik van een quadcore-processor bestaande uit vier Cortex-A53-cores met een kloksnelheid van 1,8 GHz, waar de bestaande Archer C5400 het nog met een dualcore op 1,4 GHz moest doen.

De Archer C5400X combineert een 2,4GHz-band met twee 5GHz-banden, waarmee het een zogenaamde tri-band-router is. Dankzij 'Smart Connect' wordt elk apparaat automatisch aan het meest geschikte netwerk gekoppeld. Verder ondersteunt de router 4x4 MU-MIMO en NitroQAM.

Bijzonder is de 16 GB aan interne storage van de router, waarop je bestanden kunt zetten die naar wens voor het hele netwerk beschikbaar zijn. TP-Link heeft de nieuwe Archer uitgerust met een achttal netwerkpoorten. Twee daarvan zijn te combineren middels link-aggregation, zodat bijvoorbeeld een NAS een bandbreedte van 2 gigabit kan krijgen.

Een speciale 'SPU', security processing unit, regelt alle encryptie en decryptie van versleutelde VPN-data. Hierdoor is er als het ware sprake van een hardwarematig versnelde VPN-verbinding. De ingebouwde bluetoothverbinding maakt het bovendien mogelijk om de router gemakkelijk in te stellen via de Tether-app.

De TP-Link Archer C5400X is vanaf de zomer beschikbaar. Op MWC zal de fabrikant daarnaast ook een nieuwe AC2600 range-extender en een AV2000/AC1200-powerlinekit uitbrengen.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*