Biostar brengt twee Mini-ITX moederborden uit voor Ryzen

Door , bron: Biostar (X370GTN), (B350GTN)


We weten al enige tijd dat Biostar aan Mini-ITX-moederborden werkt voor Ryzen, en vandaag heeft het Taiwanese bedrijf ook daadwerkelijk twee modellen gelanceerd. In het persbericht spreekt men over de eerste en enige Mini-ITX-exemplaren voor AMD's nieuwe processorreeks. Het blijft bij de andere fabrikanten overigens ook opvallend stil; alleen Gigabyte heeft laten weten eraan te werken.

Het nieuwe mini-topmodel van Biostar staat bekend als de X370GTN, en is uiteraard gebaseerd op een X370-chipset. Ondanks het compacte formaat heeft men achterop een M.2-slot geplaatst dat SSD's met snelheden tot 32 Gbit/s aan kan spreken. Ook is onder andere USB 3.1 (Gen 2) Type-C niet vergeten, en is er het nodige werk gedaan om de geluid- en netwerk-mogelijkheden uit te laten blinken. Geheel in stijl zijn er bovendien twee 5050-headers voor RGB-verlichting te vinden, met tot slot viermaal SATA600. 

Voor de wat goedkopere systemen heeft Biostar daarnaast de B350GTN uitgebracht, met de iets lager gepositioneerde B350-chipset. Verder lijkt er echter niets op bespaard te zijn vergeleken met de X370GTN: wederom vinden we achterop een M.2-slot (32 Gbit/s), USB 3.1 (Gen 2) Type-C, twee led-headers en vier SATA600-poorten. Zelfs het uiterlijk is tot op de letter identiek.

De Biostar Racing X370GTN en Racing B350GTN moeten spoedig verkrijgbaar komen voor adviesprijzen van respectievelijk 129 en 109 USD.


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*