Toshiba semi lijkt failliet te gaan

27 reacties

The Wall Street Journal weet te melden dat Toshiba's zakelijke partners zich op een scenario voorbereiden waarin het bedrijf een weg zoekt om te reorganiseren volgens de Japanse faillissementswetgeving. Deze reorganisatie heeft gevolgen voor de wereldwijde kern- en elektronische industrie. 

Toshiba (TOSYY) heeft zijn twijfel uitgesproken over de mogelijkheid om door te gaan als lopende onderneming, temeer een netto verlies werd verwacht van 8,83 miljard USD over het jaar dat liep tot maart 2017, volgend op de het faillissement van Toshiba’s VS nucleaire unit, Westinghouse Electric Co.

Het in Atlanta gevestigde Southern Co., dat Westinghouse inhuurde om twee kernreactoren te bouwen in Georgia, heeft het bange vermoeden uitgesproken dat Toshiba bescherming zal vragen van zijn crediteuren om zich daarmee te vrijwaren van de garanties die Westinghouse heeft afgegeven. Toshiba zelf zegt dat niet van plan te zijn.

Southern CEO Thomas A. Fanning heeft afgelopen 3 mei in een interview gemeld dat Toshiba zijn bedrijf nog 3.7 miljard USD verschuldigd is en dat hij dat bedrag hoe dan ook wenst te ontvangen, ongeacht of de reactoren nu wel of niet worden gebouwd.
Een Toshiba woordvoerster heeft in een reactie op Fanning gemeld dat het bedrijf een garantie heeft van zes miljard USD in obligaties zoals verstrekt door Westinghouse toen het beloofde de reactoren af te zullen bouwen.

Bron: MarketWatch

« Vorig bericht Volgend bericht »
0