Passief gekoelde XC60J mini-PC met acht COM-poorten bij Shuttle

Door , bron: Shuttle


Bij zijn nieuwe XC60J Slim PC heeft Shuttle besloten maar liefst acht COM-poorten te implementeren. Deze worden aangestuurd door een Intel Apollo Lake-processor, de dual-core Celeron J3355 om precies te zijn. Deze werkt op klokfrequenties van 2,0 tot 2,5 GHz en staat in verbinding met twee DDR3L-sloten, waar maximaal 8 GB werkgeheugen in geplaatst kan worden.

Het TDP van 10 watt wordt via een aluminium heatsink passief weggewerkt. Verder vinden we op het moederbord twee M.2-sloten voor respectievelijk een SSD en een WiFi-kaartje; voor laatstgenoemde is aan de achterkant natuurlijk ruimte gereserveerd voor een antenne. Ook gigabit LAN, tweemaal USB 3.0, en een SATA600-aansluiting ontbreken niet. De behuizing is tot slot voorzien van een VESA-mount en een interne 3,5" bay waar eventueel een harde schijf of SSD gemonteerd kan worden.

De geïntegreerde videochip van de Celeron J3355-processor heeft overigens een hardwarematige decoder voor HEVC (H.265) en VP9, en kan via de HDMI-aansluiting resoluties tot 4K aansturen. Via de VGA-aansluiting van de Shuttle kunnen ook oudere apparaten nog van beeld voorzien worden.

Over prijs en beschikbaarheid van de Shuttle XC60J werd niet gesproken.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*