Computex: Asus 'Tango-smartphone' ZenFone AR met 8 GB RAM komt in juni op de markt

10 reacties

Het is al enige tijd bekend dat Asus met zijn eigen Tango-smartphone op de markt komt, de ZenFone AR. Volgens diverse bronnen - waaronder de CEO van Asus, Jerry Shen - komt de smartphone vanaf juni op de markt.

De ZenFone AR is een smartphone met ondersteuning voor Google Tango en Daydream. Het wordt de tweede smartphone met ondersteuning voor Tango, na de Lenovo Phab 2 Pro. Een Tango-smartphone bevat een cameramodule met onder meer een dieptesensor, infraroodsensor en een fisheye camera (ultragroothoek), waarmee de omgeving gescand en omgezet kan worden naar een 3D-beeld. Met behulp van een Tango-app kan de gebruiker objecten virtueel in de ruimte plaatsen.

De ZenFone AR bevat een Snapdragon 821 met 8 GB RAM. Een dampkoelingssysteem zou de CPU en GPU efficiënter moeten laten werken. Het Amoled-scherm heeft een diagonaal van 5,7-inch en een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. De gebruikte camerasensor is de Sony IMX318 (23 megapixel, f/2.0-diafragma) met vierassige, optische beeldstabilisatie. Een 5-magneet luidspreker en ondersteuning voor DTX Headphone:X moeten zorgen voor 'uitstekend' geluid.

Het is nog niet bekend voor welke prijs de smartphone op de markt komt.

Bronnen: GSMArena, WCCFTech

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*