Computex: Ook ASUS gaat meshnetwerk-kit op de markt brengen

Door , bron: ASUS


ASUS heeft van de Computex-beursvloer gebruik gemaakt om zijn 'Lyra' meshnetwerk-kit nogmaals onder de aandacht te brengen; het bedrijf had al eerder aangegeven met een dergelijk product te komen. Vermoedelijk wil men hiermee de concurrentie aangaan met de TP-Link Deco M5, Linksys Velop en in mindere mate de Netgear Orbi.

De laatste twee hebben we onlangs nog in Hardware.Info uitgebreid besproken. Daarin maakten we ook melding van de mogelijkheid om een smartphone of tablet te gebruiken voor de configuratie van het geheel, wat bij de Lyra natuurlijk ook mogelijk is gemaakt.

Volgens de fabrikant is de op 802.11ac-gebaseerde tri-band kit vooral bedoeld voor hele grote huizen; de Lyra is voorzien van zeven interne antennes die evenredig verspreid zijn over de enkele 2,4GHz-band en de twee 5,0GHz-netwerken. Om handig gebruik te maken van deze hoeveelheid zenders en ontvangers is overigens ook ondersteuning voor MU-MIMO niet vergeten. Verder zijn er twee ethernetpoorten aanwezig, waarvan één voor WAN.

De ASUS Lyra meshnetwerk-kit komt naar verluidt binnenkort op de markt.


Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*