'Volledige specificaties Intel Coffee Lake-processors gelekt'

59 reacties

Op een Chinese website zijn afbeeldingen gepubliceerd die informatie blootgaven over de Intel Coffee Lake-processors. De post werd al snel offline gehaald, maar via Google Cache is de inhoud nog altijd beschikbaar. Het gaat om een CPU-Z-screenshot en een tabel met informatie over drie Coffee Lake-modellen.

Het gaat om drie CPU's met ieder maar liefst 6 cores, de eerste keer dat we bij Intel zoveel rekenkernen zien op het 'mainstream' platform. Twee van de modellen zijn overklokbaar, hetgeen doet vermoeden dat we te maken hebben met een Core i7 8700K en Core i5 8600K - al worden er nergens namen genoemd en zijn dat dus enkel aannames.

De standaard klokfrequenties liggen zeker vergeleken met de huidige Skylake-generatie aan de lage kant: het topmodel werkt op een minimum van 3,7 GHz, wat natuurlijk te verklaren is door de twee extra cores. Om dat te compenseren ligt de turbo's echter behoorlijk hoog, want zelfs als alle cores actief zijn, blijft die op 4,0 GHz hangen (als temperatuur en energieverbruik dat toelaten).

Uiteraard is de betrouwbaarheid van de bron niet zeker, dus zal het verhaal vooralsnog met enige korrels zout genomen moeten worden.

Bron: Google Cache

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*