Western Digital probeert opnieuw overname van Toshiba's geheugenafdeling, ditmaal voor 17,3 miljard USD

9 reacties

In april werd bekend dat Toshiba zijn geheugenafdeling in de verkoop ging doen om de enorme verliezen te compenseren die het bedrijf geleden heeft in zijn nucleaire divisie. Aanvankelijk wilde Toshiba zijn chipdivisie kwijt aan een andere partij (waar SK Hynix deel van uitmaakte). Dat schoot bij Western Digital, dat een samenwerkingsverband heeft met Toshiba, echter in het verkeerde keelgat.

De onderhandelingen zijn daardoor vanwege juridische redenen op de klippen gelopen; de rechtszaken die Western Digital heeft aangespannen zouden teveel onduidelijkheid scheppen. Nu lijkt WD alsnog zelf aan tafel uitgenodigd te zijn. Samen met een aantal andere geldschieters heeft het namelijk een bod uitgebracht van 17,3 miljard USD. Dat is minder dan de 18 miljard die Toshiba verwacht had te krijgen, maar de onderhandelingen zouden zich inmiddels al in een vergevorderd stadium bevinden; de deal is wellicht al voor het eind van de maand rond.

Toshiba is met een marktaandeel van 18% in flashgeheugen de op één na grootste speler; alleen Samsung is groter. Vermoedelijk om de concurrentie-waakhonden tevreden te stellen, zal Western Digital daarom minder dan 20% van de aandelen in handen krijgen. Ook krijgt het aanvankelijk geen stemrecht, hoogstwaarschijnlijk om dezelfde reden.

Bron: EE Times

« Vorig bericht Volgend bericht »
0